Nalle´s

Nalle´s

Brev från mor till far 1951

SläktforskningPosted by Björn Kuoppala.se Sun, October 12, 2014 13:19:52

Älskling!

Tack så hjärtligt för brevet. Det är nu inte mer än 1½ vecka kvar nu, så vänder vi näsan hemåt igen, vad skönt det ska bli att få komma hem till Dej igen.

Men Du, jag undrar, är det så bra att skriva ”andra slag” på fraktsedeln, de blir väl inte så varsamt behandlade då. Jag tänker närmast på porslinet, det skulle inte vara något vidare tycker jag om bästa servisen och glasen gick sönder, är det inte bättre att betala lite mer i stället och få sakerna hela hem, man har ju hört så mycket om hur ovarsamma de är med saker och ting, och står det sen ”andra slag” så är de väl inte alls så noga med hur de handskas med det, ja det är vad jag anser om saken.

Nalle tycks visst inte bli fri förkylningen så lätt den här gången, han har ”takdropp” för jämnan, det är visst någonting i luften här för nästan överallt så är dom förkylda. Jag måste be Dej om lite mer pengar, jag är nästan pank, Jag tänkte åka in till Sundsvall någon dag på en undersökning. Jag har en sådan malande värk i magen och ryggen, och känner mig så trött. Vi har då tur med vädret, det har varit strålande sol varenda dag utom i söndags, så det blev ingen ”???? Resa” för oss, det stod som spön i backen hela dagen. Nalle och jag var hos Lundells i stället och du ska tro vad jag var rädd då jag var ute, och Brunte kommer i vild fart emot mej, jag visste inte vart jag skulle ta vägen, hade inte Alli kommit just då och ropat åt Brunte så att han tvärstannade hade jag hoppat ner på ”?????”, det är en jädrans häst, man törs ju inte gå dit då en sån får tokspringa och jaga folk.

Jag kan inte se böckerna utav ”Erich Lundqvist” och inte ”Den stora sammansvärjningen” så Ruth och Walter måste ha tagit dem med sej. Nu då Du går dagskift, jobbar ni in lördagen nu också, eller jobbar ni halva dagen?

Har Du varit till Karin och Janne något medans vi har varit borta? Jag har fått brev från mamma och hon skrev att det var nu i början av okt. som det var meningen att vi skulle komma dit, men jag skrev det att dels blev det för kostsamt nu då vi har det här med flytten, och så att det skulle bli för mycket för Nalle. Och det hade hon ju själv tänkt på, men vi kunde ju åka dit allesammans litet senare då i stället skrev hon.

I dag ska jag börja packa bästa porslinet, och ta ner allt som är på vinden, och gallra ut och slänga det jag tycker är onödigt att släpa med. Jag har lagt Nalle för att sova middag, om man nu kan kalla det så då kl inte är mer än nio på morgonen, han har varit i farten sedan kl ½6, men Dahlin lever rövare däruppe och drar möbler över golvet och har sig, så han ser inte ut att kunna somna i första taget. Alla så hälsar dom till Dej, och undrar hur du mår och vad Du har för jobb, och om vi inte skall flytta tillbaka hit i stället för att bo på den där blåsiga Uppsalaslätten. Bengt har köpt sig en ny bil nu igen en ”Prefekt”, den är förb…. snygg. 5000 gav han för den, 3800 fick han för D.K.W´n, som han säger själv, men jag tycker det låter mycket, det är väl mer än vad han själv gav för den. Nu har visst Nalle somnat ändå, så nu slutar jag skriva, så att jag hinner diska och ta reda på i köket.

Hoppas att Du inte dröjer för länge med svar.

Hjärtliga Hälsningar

Kramar och Kyssar i mängd

Dagny

Hälsa Axel och Gunhild  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.