Nalle´s

Nalle´s

Richard Lundqvists brev till Anna Lundqvist(Liljeholm) 1929

SläktforskningPosted by Björn Kuoppala.se Sun, October 12, 2014 19:14:14

Falun den 8 okt. 1929

Kära lilla mor och son.

Eftersom du ber så många gånger i ditt brev att jag skall skriva med detsamma så gör jag det väl redan i kväll fast jag inte fick brevet förrän i dag på eftermiddagen.

Jodå Birgit kom nog så ordentligt hem på 3:15 tåget, hon hade en tant med sig som skulle med Borlängetåget men hon var så ängslig så, att hon inte skulle komma rätt, hon tordes knappast stiga av tåget i Falun men Birgit talade om att de vorå där och steg ur själv hon, sedan såg ju tanten att jag mötte henne och då tordes även hon kliva ur och så hjälpte jag henne att komma på rätt tåg.

Hur ordnade du det i Storvik då, som det lät på Birgit så reste Bengt och du före henne? Birgit har själv hållit på i två kvällar och skulle skriva brev till dig så att du skulle se att hon kommit hem, men hon har just inte kommit så långt, men det har ändå blivit en liten epistel som jag väl skickar med mitt brev. Nejdå du ska inte tro att småflickorna grinade och lipade något efter er, jag har inte hört att dom frågat nå efter er sedan ni reste så nog törs du då gärna för dem stanna borta en hel månad.

Olga blev inte alls nå sjuk efter tandurtagningen utan hon har skött allting bra här, hon var väl kanske litet darrig för hon somnade på sängen på söndan och sov hela tiden medans flickorna gjorde sig iordning att gå på ???? och sov ända tills de komma tillbakas. Idag har hon bakat, och i morgon säjer hon att hon skall sätta i innanfönstren åt Frk. Johansson så hon slipper frysa, men nog har vi eldat hela tiden, så det har hon inte behövt ändå. Jo nu ska du tro att jag har det lugnt och rart och skönt och jäser för fulla muggar det var som att slå igen en dammlucka när ni rest, om det var Bengt eller du som varit så bråkiga kan jag inte säja, men lugnt är det, kaffe får jag på säng varje morgon en kvart över 7 jag börjar arbeta precis kl. 8. Och håller på till tio och 11 om kvällarna.

Nu ska jag tala om en nyhet för dig, det har nu blivit så ordnat så att vi får köpa Guldsmedsbolagets varor utan mellanhänder och bulvaner, vi har ju fått förbinda oss att hålla priserna förstås, även på de varor som vi gör själva som på reparatjoner men vi har ju inte sålt till nå underpris förut heller, så det gör ju ingenting.

Det var ju roligt att Lövgren tyckte att du blivit bättre och nu ska du väl göra som han sa inte överanstränga dig nu när du är borta för att vila, slarva får du väl göra sedan när du kommer hem till far, så det behöver du inte göra där i Tierp, utan sköt dig riktigt nu annars. Och så skickar du många kyssar till far, per post, det skall du inte göra, dom blir så dyra i frakt, utan spar dem tills att du kommer hem, och framlämna dem muntligt då, utan att klämma så hårt på dem och räkna dem i en och en, nu klarar jag mig så gott utan när du är så långt borta.

Men allvarsamt talat, jag hoppas att du kryar på dig nu riktigt duktigt så att du är frisk och stark som en nötkärna när du äntligen kommer hem en gång.

Så ska jag nu hälsa från Olga både till dig och de andra. Hälsa Axel o Karin från mig, även Inge. Ungarna ligger och såver nu men jag får väl skicka dig och Bengt hälsningar från dom ändå, och du kan vara alldeles lugn för dem, de äro så glada och nöjda, så det går ingen nöd på dem.

Ja nu får jag sluta med många kära hälsningar till Bengt och dig och tusen kyssar skall du få när du kommer hem.

far  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.